Print deze pagina

Meetings Business Event

Welkom op de website van het Meetings Business Event, georganiseerd door het eerste en grootste vaktijdschrift voor de MICE-markt: MEETINGS. Het MBE is een jaarlijks event voor iedereen die meetelt in de meetings- en congresindustrie. 

De eerstvolgende editie wordt gehouden in januari 2020. Meer informatie volgt later.

Binnenkort wordt op deze website meer informatie over het programma geplaatst. Hieronder vindt u een terugblik en impressie van de editie van 2019 (21 januari) bij Landgoed ISVW en het persbericht met alle winnaars van de MEETINGS Awards.


 

Feestelijke prijsuitreiking MEETINGS AWARDS® 2018 op Landgoed ISVW

Uitslagen Meetings Awards®2018

De uitslagen per categorie volgen onder dit persbericht.

Leusden - Op Maandag 21 januari 2019 werden tijdens het MEETINGS Business Event op Landgoed ISVW de 12e MEETINGS® Awards uitgereikt. De winnaars ontvingen de prijs uit de vliegensvlugge handen van Hans Kazàn, die dit jaar niet alleen optrad als dagvoorzitter maar óók zijn persoonlijke verhaal over vallen en opstaan deed.

Groei

Het MEETINGS Business Event werd drukbezocht door afgevaardigden uit de Nederlandse en Belgische MICE-branche. Het MEETINGS Business Event werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. Omdat deze mooie leeftijd nooit gehaald was zonder groei, was groei het overkoepelende thema van deze editie. Groei brengt ontwikkelmogelijkheden met zich mee, je rol verandert, je werk of doelgroep wordt interessanter en verandert of groeit zelfs mee. En is dat niet precies wat de winnaars en runner ups van de MEETINGS Awards de afgelopen jaren deden?

Sprekers

Internationale groeiondernemer Kees de Jong sprak over zijn ervaringen met ondernemerschap, zijn worstelingen, fouten en oplossingen. Hoe kun je beter, sneller en op een leukere manier je groeiende bedrijf leiden? “The Bottle Neck is always on top”, vergeet dus vooral niet om aan jezelf te werken!

Ook in de presentatie van Customer Service expert Maaike Vrenken speelt groei een belangrijke rol. Groeien kan niet zonder waarde(vol) te zijn en blijven, betoogt ze. Je oprecht verbinden met je klant is pure noodzaak om te overleven. Doe je voordeel met klantinformatie zoals bijvoorbeeld reviews, positief en negatief. Vind jouw ijsje, noemt ze dat.

Bij groeien hoort ook vallen en opstaan. Hans Kazàn vertelde ons in zijn zeer persoonlijke verhaal hoe hij een aantal zakelijke debacles te boven kwam en hoe hij hierna weer verder ging.

Forumdiscussie & winnaars België

Nieuw tijdens dit MEETINGS Business Event was de forumdiscussie waarbij Erik Peekel (Aaaaha! Bureau voor live communicatie) in gesprek ging met acht afgevaardigden van Convention Bureaus voor Belgische en Nederlandse steden en streken. Zij vertelden over hun aanpak wat betreft het aantrekken van congressen naar de verschillende destinaties en gaven een aantal mooie voorbeelden van succesvolle evenementen in hun stad en streek. Aanwezig op het podium waren: Monique André de la Porte (Utrecht Convention Bureau), Saskia Holterman (VisitBrabant Convention Bureau), Kirsten den Hertog (Congresregio Twente), Yvonne Hulleman (Meet In Friesland), Inge Marstboom (Visit Antwerpen), Tatos Ohan (Convention Bureau Gelderland), Kitty Onder de Linden (Congresregio Zwolle) en Veerle Peters (Antwerp Convention Bureau).

Regionale én nationale winnaars

De MEETINGS® Awards werden uitgereikt in de mooie lichte Bierens de Haan-zaal van Landgoed ISVW. De dames van GoodDay Hospitality Services zorgden voor een warme ontvangst.

Op basis van het aantal geldig uitgebrachte stemmen in de periode van 1 september 2018 tot en met 31 oktober 2018 zijn de regionale winnaars vastgesteld. Deze prijzen waren reeds bekend. De nationale winnaars zijn vastgesteld op basis van het geldig aantal uitgebrachte stemmen in de periode van 1 september 2018 tot en met 31 december 2018. De uitslagen zijn op basis van het aantal stemmen vastgesteld door Van Eldik & Van Eldik Notarissen in Malden.

Voor het eerst werden er tijdens het MBE ook Belgische winnaars uitgeroepen!

 

Uitslagen Meetings Awards 2018:

MEETINGS Awards Beste Congreslocatie van het jaar 2018:

Beste Congreslocatie Nederland:

GOUD / 1e prijs: Fokker Terminal

ZILVER / 2e prijs: ReeHorst

BRONS / 3e prijs: Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten

Beste Congreslocatie België:

GOUD / 1e prijs: CenterParcs de Vossemeren

ZILVER / 2e prijs: Faculty Club

BRONS / 3e prijs: klooster Sint-Jansberg

 

Regionale winnaars in Nederland:

Regio Oost: ReeHorst

Regio Midden: Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten

Regio West: Fokker Terminal

Regio Zuid: Grand Hotel ter Duin

 

Beste Evenementenlocatie van het Jaar 2018:

Nederlandse winnaars:

GOUD / 1e prijs: Rebelle Maastricht

ZILVER / 2e prijs: Heerlijkheid Mariënwaerdt

BRONS / 3e prijs: Bouw & Infra Park

Belgische Winnaars:

GOUD / 1e prijs: Brussels Special Venues

ZILVER / 2e prijs: Watt 17

BRONS / 3e prijs: Kartuizercenter

 

Regionale winnaars in Nederland:

Regio Noord: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Regio Oost: Bouw & Infra Park

Regio Midden: Stadion Galgenwaard

Regio West: Studio 21

Regio Zuid: Rebelle Maastricht

Regio Duitsland: Wunderland Kalkar

 

Uitslagen in de categorie Beste Trainingslocatie van het Jaar 2018:

Nederlandse winnaars:

GOUD / 1e prijs: Auberge de Smockelaer

ZILVER / 2e prijs: Planetarium Meeting Center

BRONS / 3e prijs: Van der Valk Hotel Veenendaal

Deze categorie is in 2018 niet in België georganiseerd.

 

Regionale winnaars in Nederland:

Regio Noord: Van der Valk Hotel Groningen-Zuidbroek A7

Regio Midden: Van der Valk Hotel Veenendaal

Regio West: Planetarium Meeting Center

Regio Zuid: Auberge de Smockelaer

 

Uitslagen in de categorie Beste Vergaderlocatie van het Jaar 2018:

Nederlandse winnaars:

GOUD / 1e prijs: Pullman Eindhoven Cocagne

ZILVER / 2e prijs: Kasteel de Keverberg

BRONS / 3e prijs: Amrâth Grand Hotel de l'Empereur

Belgische Winnaars:

GOUD / 1e prijs: De Winkelhaak | House of C

ZILVER / 2e prijs: Elewijt Center

BRONS / 3e prijs: Domein Martinus

 

Regionale winnaars in Nederland:

Regio Noord: Hotel Paal 8 aan Zee

Regio Midden: Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten

Regio West: Hilton Rotterdam

Regio Zuid: Pullman Eindhoven Cocagne


Feestelijke prijsuitreiking MEETINGS AWARDS® 2017 op Heerlijkheid Mariënwaerdt

Uitslagen Meetings® Awards 2017

Maandag 22 januari 2018 werden tijdens het MEETINGS Business Event op het schitterende landgoed van Heerlijkheid Mariënwaerdt de 11e MEETINGS® Awards uitgereikt. De winnaars ontvingen de prijs uit de vliegensvlugge handen van Hans Kazàn.

Het goedbezochte MEETINGS Business Event werd opgeluisterd met een aantal inspirerende sprekers uit de MICE-branche.

Zelfstandig bioloog, trainer, onderzoeker en oprichter van ApeManagement, Patrick van Veen leert ons aan de hand van zijn apencollega’s dat we onszelf best af en toe op de borst mogen slaan. Laat je oerdriften spreken! Bovendien sluit hij af met een hoopvolle boodschap: gebaseerd op onze biologische driften zullen meetings altijd fysiek blijven. ‘Vlooien’ is namelijk hoe wij relaties opbouwen!

The Party- & Eventarchitect Gebert Janssen nam ons aan de hand van verschillende voorbeelden uit zijn inmiddels ruim 25jarige loopbaan mee door zijn ervaringen met groepsgedrag. Hij laat op overtuigende wijze zien hoe groepsgedrag op een positieve manier in te zetten is om een groep in beweging te krijgen. Zijn kennis verwerkte hij in ‘The Real MICE-book’ – een compleet boek voor de MICE-professional. De hoofdredacteur van MEETINGS kreeg een van de eerste exemplaren van dit indrukwekkende verzamelwerk uitgereikt. 

Op ludieke wijze laat Yvonne van der Kroft van Etiquette a la Carte de zaal aan de hand van De Grote Etiquette Quiz nadenken over etiquette. Hoe nemen we een visitekaartje aan in China? Wat kunnen we het beste aandoen aan de hand van de etiquette op een uitnodiging? Maar het allerbelangrijkste: etiquette is veel meer dan hoe hoort en hoe hoort het niet. Het gaat erom iedereen een goed gevoel te geven.

Onder het genot van een hapje en een drankje, verzorgd door de gastvrije dames en heren van Heerlijkheid Mariënwaerdt konden de winnaars proosten op hun geweldige prestatie!

Regionale én nationale winnaars

De MEETINGS® Awards werden uitgereikt in de indrukwekkende Hooge Schuur van Heerlijkheid Mariënwaerdt. De dames van GoodDay Hospitality Services zorgden voor een warme ontvangst terwijl de videokunstenaar van Ahaaa! the Actor Factory het evenement live verwerkte tot een flitsende video die meteen aan het einde van het evenement te bekijken was.

Op basis van het aantal geldig uitgebrachte stemmen in de periode van 1 september 2017 tot en met 31 oktober 2017 zijn de regionale winnaars vastgesteld. Deze prijzen waren reeds bekend. De nationale winnaars zijn vastgesteld op basis van het geldig aantal uitgebrachte stemmen in de periode van 1 september 2017 tot en met 31 december 2017. De uitslagen zijn op basis van het aantal stemmen vastgesteld door Van Eldik & Van Eldik Notarissen in Malden.

Uitslagen in de categorie Beste Congreslocatie van het Jaar 2017:

Nationale winnaars:
GOUD / 1e prijs: ReeHorst

ZILVER / 2e prijs: Grand Hotel ter Duin

BRONS / 3e prijs: New Babylon Meeting Center

Regionale winnaars:

Regio Oost: ReeHorst

Regio Midden: Landgoed Zonheuvel

Regio West: Meeting Center New Babylon

Regio Zuid: Grand Hotel ter Duin

 

Uitslagen in de categorie Beste Congrestheater van het Jaar 2017:

Nationale winnaars:

GOUD / 1e prijs: Beatrix Theater Jaarbeurs Utrecht

ZILVER / 2e prijs: Studio's Aalsmeer

BRONS / 3e prijs: Zaantheater

Regionale winnaars:

Regio Midden: Jaarbeurs Beatrix Theater

Regio West: Studio's Aalsmeer

 

Uitslagen in de categorie Beste Evenementenlocatie van het Jaar 2017:

Nationale winnaars:

GOUD / 1e prijs: Louwman Museum

ZILVER / 2e prijs: Bouw en Infra Park

BRONS / 3e prijs: Slot Zeist

Regionale winnaars:

Regio Noord: Thialf

Regio Oost: Congrescentrum Bouw & Infra Park

Regio Midden: Slot Zeist

Regio West: Louwman Museum

Beste Evenementenlocatie België van het jaar 2017:

Maison de l’Automobile

 

Uitslagen in de categorie Beste Meetingssupplier van het Jaar 2017:

Nationale winnaars:

GOUD / 1e prijs: ELDEE Expo Experts

ZILVER / 2e prijs: Cueco

 

Uitslagen in de categorie Beste Teamactiviteiten van het Jaar 2017:

Nationale winnaars:

GOUD / 1e prijs: The Beach Aalsmeer

ZILVER / 2e prijs: SPEV

BRONS / 3e prijs: Flying Simulator Training

Regionale winnaars:

Regio West: The Beach Indoor Sport & Event Center

Regio Oost: De Wilgenweard

 

Uitslagen in de categorie Beste Trainingslocatie van het Jaar 2017:

Nationale winnaars:

GOUD / 1e prijs: Auberge de Smockelaer

ZILVER / 2e prijs: Golden Tulip Strandhotel Westduin

BRONS / 3e prijs: Van der Valk Hotel Zuidbroek

Regionale winnaars:

Regio Noord: Van der Valk Hotel Groningen Zuidbroek A7

Regio Zuid: Auberge de Smockelaer

 

Uitslagen in de categorie Beste Vergaderlocatie van het Jaar 2017:

Nationale winnaars:

GOUD / 1e prijs: Château St. Gerlach Paviljoen

ZILVER / 2e prijs: Pullman Eindhoven

BRONS / 3e prijs: Van der Valk Lent

Regionale winnaars:

Regio Noord: Hotel-Restaurant Princenhof

Regio Oost: Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Regio Midden: Landgoed ISVW

Regio West: Wereldmuseum

Regio Zuid: Château St. Gerlach Paviljoen

 

Beste Vergaderlocatie België van het jaar 2017:

Karthuizer Center